Hästar, hästar, hästar… och lite om mig

Mitt namn är Maja Knutsson och jag är född år 1998. Jag bor en bit utanför Göteborg, och min största passion i livet är ridning. Jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av hästar, precis som nästan hela min familj.

Min familj består av mig, min lillasyster Linnéa, min storasyster Ylva och min mamma Lotta och pappa Fredrik. Jag är så himla glad att jag har min familj, utan dem hade jag aldrig lyckats så bra som jag gjort inom dressyrvärlden.

Deras intresse för hästar är stort, men jag tror att jag är den i familjen som lägger ned mest tid och slit i stallet och med alla hästar. Jag är där från tidig morgon innan skolan och sedan rusar jag dit direkt efter skolan igen för att fortsätta. Jag lägger mig sent på kvällarna för att hinna med allt jag vill med hästarna. Men som jag brukar säga, tid och slit ger resultat.

Hemma har vi en gård med fyra hästar, där även min dressyrhäst Milton ingår. Milton är hela mitt liv, och jag lägger ned all ledig tid jag har på honom. Familjen köpte honom när jag var väldigt liten, och nu är han 15 år. När jag började rida så hoppade jag mest, men när Milton växte upp som dressyrhäst så övergick intresset direkt till dressyr och nu hoppar jag nästan aldrig längre.

Utanför ridningen så har jag även intressen som inredning, att umgås med vänner, mode och att resa. Några ni kommer få ta stor del utav i bloggen är Frida och Rut, mina absoluta bästa vänner.
Vi träffades faktiskt nästan direkt vid födseln, eftersom våra mammor är bästa vänner. Vi har gått i samma klass fram till förra året när vi började gymnasiet.

Jag valde Naturkunskap, medan Frida valde Estet Dans och Rut valde Naturkunskap fast på en annan skola. Däremot går vi alla på skolor i Göteborg, vilket underlättar resan mycket eftersom vi alla åker ihop till skolan nästan varje dag. Resan tar ungefär 1 timme och 30 minuter, men det beror på vilken buss som går eller om det går tåg.