Jag vet bäst!

Minns ni när man var liten? Då trodde man att ens föräldrar visste bäst och hade svaren på allting. I alla fall så gjorde jag det. Vad jag än hade för frågor så hade mamma och pappa svar på dem, och jag trodde alltid att de hade rätt. Sedan blev jag lite större och insåg att de inte alltid var så. I stället var det fröken i skolan som hade rätt. Med andra ord så hade jag en väldigt stark tilltro till auktoriteter och var på så sätt ett skötsamt barn även om jag givetvis busade en hel del som alla andra ungar.

När jag sedan väl blivit tonåring så förlorade jag gradvis min tilltro till att föräldrar och lärare alltid hade rätt och letade reda på fakta på andra sätt. Andra sätt = Google och Wikipedia mest. När Wikipedia är nere så faller min IQ med 30 poäng:

seriestrip

Jag vet bäst
Med andra ord så blev jag en besvärlig tonåring som alltid visste bäst, vilket definitivt är fullt normalt. När det gällde auktoriteter så stod varken mamsen eller pappsen eller lärarna högt i kurs. Jag ifrågasatte allting och gör väl egentligen det fortfarande. Numera är jag kanske inte riktigt lika dryg när jag gör det hoppas jag, och det händer faktiskt att jag lyssnar på de argument som föräldrarna eller lärarna lägger fram. Det har till och med hänt att jag erkänt att de har rätt, även om det är sällsynt.

Faktiskt så lyssnar numera mamma och pappa på mig när jag har någonting att säga, även om det tog sin tid. Jag förstår att det är svårt för föräldrar att inse att deras egna barn faktiskt kan tänka själva och till och med vet sådant som de själva inte vet, och det tog sin tid. Givetvis ledde det till en hel massa konflikter, skrikande och gräl, men den tiden är förbi och okej, det hela var nog mest mitt fel. Jag var rätt så förnumstig och inte alltid helt lätt att ha att göra med. Men den tiden är förbi nu, tack och lov!

Mina fönster vann
Det känns också som en riktig bekräftelse när mamma och pappa lyssnar på mig och väljer mitt förslag när det gäller någonting som är verkligen dyrt och viktigt. När vi nyligen bestämde att vi skulle byta fönster, till exempel, så var jag väldigt inne på PVC-fönster medan amma och pappa tyckte att de skulle vara av trä. Mina argument var att PVC-fönster är bättre isolerade och dessutom inte kräver något underhåll. Därför skulle de bli både billigare och bekvämare i längden än träfönster. Vi argumenterade lite fram och tillbaka där.

kampanj på pvc

Jag vann till sist frågan genom att visa att Nordiska Fönster har en kampanj på PVC-fönster. Det låga priset tillsammans med det faktum att de har så bra isolering övertygade mamma och pappa om att det var bäst att gå på min linje. Jag måste erkänna, jag kände mig lite stolt över att de litade på mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *