Mötet med andra djur

Hej och förlåt att det dröjt så längesedan jag bloggade. Jag skäms… det ska ALDRIG hända mer! Jag har hunnit fylla arton år och ta körkort sedan sist. Jag tog en snabbkurs och övade varje dag med mamma eller pappa under tre veckor i somras. Det var ganska jobbigt och intensivt, men såååå skönt att ha det gjort! Det är enklare att få jobb om man har körkort och så himla bekvämt att kunna låna bilen till stallet.

Sommar och djur i skogen

Milton och jag har varit ut väldigt mycket i skogen den här sommaren. Förut fanns fästingar nästan bara på östkusten, men mamma säger att de har börjat dyka upp även här på andra sidan Sverige nu. Jag var ute och googlade lite och hamnade på www.sveavaccin.se där jag kunde läsa lite mer. Visserligen kostar TBE vaccin cirka 300 kronor, men jag tyckte verkligen det var värt de pengarna för att slippa varar rädd att få hjärnhinneinflammation, som man annars riskerar att få av fästingbett. Så i början av sommaren gick jag och vaccinerade mig.

Andra, lite större djur

En dag i juli, när Milton och jag var ute som vanligt i skogen och red hände något ganska speciellt. Vi hade nyss galopperat och red in i ett tätt skogsparti med mycket grenverk. Helt plötsligt stod en älg framför oss. Det var säkert inte mer än tio meter mellan oss och älgen. Milton stannade och stod helt stilla. Jag kunde känna hans tunga andetag efter galoppen, men annars var han helt tyst och stilla. Älgen stod och stirrade på oss i en evighet och det kändes som att tiden stod stilla och rusade i 180 knyck på samma gång. Plötsligt, frustar älgen till och vänder om från samma väderstreck han kom från.

Efteråt…

Det var inte förrän jag kom hem som verkligheten kom ifatt mig. Jag började tänka på vad som kund ha hänt när vi mötte älgen. Milton kunde ha börjat skena och kastat av mig mitt framför älgen. Älgen kunde ha gått till anfall. Jag vet inte mycket om älgar, men jag vet att de är förbannat stora och tunga…. Tackar Milton av hela mitt hjärta för att han är så cool och lugn. Det är nästan så man undrar om han hade någon typ av telepatisk maktkamp med älgen, eftersom de stod och stirrade in i varandras ögon så länge, och att Milton vann till sist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *