Sommartider för hästar!

Sommaren är alldeles runt hörnet och ni vad det innebär va? Det betyder att dagarna fylls med varmt väder, kalla bad och massa, massa ledighet, för i sommar tänker jag absolut inte sommarjobba något utan bara njuta av att vara fri som vinden och göra de saker som jag tycker är roligt. Det kommer med all säkerhet att bli en hel del badande, det kommer troligtvis att bli en hel del utekvällar med tjejerna och det kommer såklart också att bli mycket tid spenderad med Milton! Milton har äntligen fått komma ut i hagen och står säkerligen nu och mumsar i sig hö och gräs för glatta livet. Det är så skönt att se när han kan få vara ute så mycket mer, för han blir verkligen en gladare häst av att känna naturen under hovarna, något som jag verkligen unnar honom.

Stallet som han står i är dessutom fyllt av andra hästar, så det känns väldigt bra att veta att han har nära till kompisar som han kan umgås med under dagarna, och människorna som tar hand om den dagliga skötseln av honom har jag det största av förtroende för. Det känns så skönt att kunna ha honom på en plats som jag vet är den bästa för honom och det tar inte speciellt lång tid heller att ta sig dit. Att jag dessutom lyckades med bedriften att ta körkort nu under våren gör knappast saken sämre. Jag kan dessutom använda pappas bil så mycket jag vill så det betyder att jag nog kommer att vara betydligt mycket mer hos Milton nu under sommaren. Det kan med andra ord bli väldigt många timmar i stallet!

Ordna med lite nya grejer

Visst är Milton en härdig och tålig häst som inte räds de strängare temperaturerna, men det är viktigt att tänka på att man måste se till att ha ett vintertäcke till honom så att det inte blir alldeles för kallt. Faktum är att det är precis samma sak under sommaren, och det betyder att hästar inte får bli för varma. Ni har säkert sett någon gång det där vita, skumliknade som framträder på hästar ibland. Det är hästarna som svettas i de lägena, och det är något som händer när det är varmt ute, när man har varit ute på en lång ridtur eller haft ett hårt pass med massa hopp. Även då krävs ett täcke – ett sommartäcke!

Med ett sommartäcke så ser man till att hästen håller sig sval och fräsch under de där riktigt varma dagarna. Det är jätteviktigt att göra det i kombination med att de ha större tillgång till mat och vatten. Annars kommer hästarna att bli uttorkade och det märks direkt när de är det, då de förlorar all kraft och energi. Men att göra en så enkel insats som att köpa ett sommartäcke till hästen kan vara skillnaden mellan en avbruten tur och en vacker ridtur i solnedgången. Genom att ta hand om sin häst på allra bästa sätt ser man också till att man kan använda sig av hästen på det sätt man önskar och vill – på det sätt som både ryttare och häst uppskattar. Så ett nytt sommartäcke är just nu på väg till Milton!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *