Träning med Frida, Milton och Superstar

Heeej allihopa! Idag är en bra dag, för idag har Frida kommit hem från Tunisien! Eller egentligen kom hon hem igår, men det är idag vi sitter hemma hos mig och ska blogga ihop.

Jag har nog inte nämnt det så mycket tidigare, men Frida är också intresserad av hästar. Hon hoppar dock för tillfället, men har börjat gå över till dressyr precis som jag. Därför finns jag här som stöd och lär Frida saker som hon behöver kunna.

Bland annat kvävs det en starkare bål och en bättre hållning när man vill vara bra på dressyr till skillnad från när man hoppar. Därför har vi idag på förmiddagen tränat ute på gården med kroppsvikt men jag har även lagt på lite vikter när vi jobbat med mage och rygg.

Efter detta ska vi ut med Superstar och Milton. Superstar är en jättebra och lugn häst, så jag låter Frida ta henne idag. Senare tänker jag låta henne prova Milton, som är lite mer svårstyrd om man inte är lika van.

Det svåra med dressyr är ju dock att få till rörelserna perfekt. Jag har länge haft problem med att få in en viss rörelse med Milton. Det tog extremt lång tid och det krävde väldigt mycket tålamod, men tillslut lyckades jag få honom förstå hur han skulle röra sig i själva ”piruetten” men samtidigt börja skritta i rätt tid för att sedan få till de rätta rörelserna. Men tillslut lyckades vi! En sån extrem lättnad att han fixade det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *